Străinii se tratează la dentiștii din România

Aproximativ 7000 de străini veneau ȋn România, ȋn medie, ȋn fiecare an, pentru a beneficia de tratamente stomatologice, până ȋn 2019, arată datele oficiale ale Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Neoficial, numărul lor este mult mai mare, turismul dentar fiind cea mai populară ramură a turismului medical ȋn țara noastră, precizează reprezentanții Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Principal pentru care aceștia au ales România este prețul mult mai mic al procedurilor, precum și specialiștii bine pregătiți din țara noastră.

Chiar și cu aceste facilități, ȋn 2020, europenii au renunțat la deplasările ȋn scopuri medicale, din cauza restricțiilor de călătorie aduse de pandemia de coronavirus.

Potrivit reprezentanților asociației, din 2021 trendul începe să se modifice, industria turismului dentar revenind la viață.

O altă sursă de pacienți din afara granițelor o reprezintă românii plecați peste hotare, doar la muncă sau stabiliți definitiv acolo. În cazul lor, medicul spune că numărul celor din diaspora care a apelat la serviciile clinicii a rămas constant, chiar și pe perioada pandemiei.

Reprezentanții asociației mai spun că mulți dintre ei au profitat de perioada petrecută acasă, pentru a-și rezolva unele probleme de sănătate, precum cele dentare, la un preț mult mai bun decât ar fi plătit ȋn orașele ȋn care locuiau.