Carii și cavități

Mulți oameni cred că zahărul este principala cauză a cariilor. Sunt deranjat atunci când explic șocantul mit : Zahărul în sine nu dăunează dinților. Este util să înțelegem exact cum se întâmplă cariile dentare; atunci veți vedea cât de ușor este de controlat. Dinții sunt deteriorați numai atunci când zahărul energizează un tip dăunător de bacterii în gură. Zahărul dă energie pentru acest tip special de bacterii și acestea, la rândul lor, produc coroziune dentară acizi. Acizii slăbesc dinții și provoacă cavități. Lasă-mă să reiterez acest lucru pur și simplu: Fără bacteriile dăunătoare producătoare de acid, zahărul nu va dăuna dintii tai.
Interacțiunea dintre bacterii și zahăr a fost descoperită și explorată în anii 1950 și 1960. Testarea s-a făcut pe șobolani fără germeni crescuți într-un laborator. Animalele au fost crescute fără bacterii în gură și deși au fost hrăniți cu zahăr și apă pentru perioade lungi de timp, nu unul le-au dezvoltat cavități. Au fost introduse diferite tipuri de bacterii gura fiecărui șobolan și au început să apară modificări dentare. Cercetătorii au descoperit că un tip de bacterie a cauzat în special formarea celor mai multe cavități în animale. Un antibiotic a fost folosit pentru eradicarea acestor bacterii și a dintelui decăderea sa oprit. Cu alte cuvinte, a fost doar atunci când bacteriile specifice au fost prezente în gurile animalelor pe care le-au format cavitățile.
Aceste experimente au arătat cum bacteriile gurii pot folosi zahărul din dieta pentru a se înmulți, a produce lichide acide și a deteriora dinții. Ei, de asemenea a arătat cum bacteriile au fost transferate de la mame la puii lor. 
bacteriile s-au dovedit a fi mai agresive decât altele și au produs mai mult acizi corozivi, cauzând cele mai multe cavități din dinți.2 Daunele pe care le credeam a fost din zahăr a fost cu adevărat daune cauzate de bacteriile dăunătoare ale gurii hrănite cu zahăr.