Dezavantajele turismului stomatologic

├Än timp ce ├«ngrijirea dentar─â cost─â mai pu╚Ťin ├«n destina╚Ťiile turistice dentare, asta nu ├«nseamn─â c─â c─âl─âtoria pentru ├«ngrijire este cea mai bun─â pentru tine. Exist─â poten╚Ťiale dezavantaje ÔÇô ╚Öi chiar pericole ÔÇô asociate cu c─âl─âtoriile pentru proceduri stomatologice.

Standarde dentare: standardele pentru cabinetele stomatologice str─âine ar putea s─â nu fie acelea╚Öi cu cele din SUA. De exemplu, standardele de control al infec╚Ťiilor pot varia foarte mult. Organiza╚Ťia pentru Siguran╚Ť─â, Asepsie ╚Öi Prevenire (OSAP) ofer─â informa╚Ťii ╚Öi liste de verificare valoroase pe care s─â le consulta╚Ťi ├«nainte de a c─âl─âtori.

Bariere lingvistice: Dac─â profesioni╚Ötii stomatologici din alte ╚Ť─âri vorbesc pu╚Ťin sau deloc engleza ╚Öi nu vorbi╚Ťi limba ╚Ť─ârii, pot ap─ârea ne├«n╚Ťelegeri care ar putea fi problematice. Verifica╚Ťi limbile vorbite la biroul dvs. de turism stomatologic.

Continuitatea ├«ngrijirii: Dac─â primi╚Ťi ├«ngrijiri stomatologice ├«ntr-o alt─â ╚Ťar─â, este posibil ca medicul stomatolog str─âin s─â nu cunoasc─â istoricul dumneavoastr─â stomatologic. C├ónd v─â ├«ntoarce╚Ťi, propriul dentist ar putea s─â nu ╚Ötie ce tratament a╚Ťi primit sau de ce a fost efectuat.

Cel mai bine este s─â trimite╚Ťi ├«nregistr─ârile dvs. dentare c─âtre cabinetul dvs. stomatologic din str─âin─âtate. ╚śi pentru o urm─ârire adecvat─â, trimite╚Ťi ├«nregistr─ârile str─âine propriului dentist.

Probleme ├«n anumite ╚Ť─âri: consulta╚Ťi informa╚Ťiile Centrelor pentru Controlul Bolilor (CDC) despre vaccinurile necesare, sfaturi de c─âl─âtorie ├«n siguran╚Ť─â ╚Öi notific─âri de s─ân─âtate pentru ╚Ť─ârile din turismul stomatologic. ╚śi vizita╚Ťi site-ul Departamentului de Stat al SUA pentru recomand─âri de c─âl─âtorie ╚Öi contacte din SUA dup─â ce a╚Ťi ajuns