De ce să căutați tratament în străinătate?

Turiștii medicali și stomatologici călătoresc în alte țări din câteva motive. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), unii pot fi imigranți care doresc să călătorească înapoi în țările lor de origine pentru îngrijire. Alții călătoresc pentru că o anumită procedură sau tratament nu este disponibil în țara lor. Mulți alții merg pentru tratamente specifice, deoarece costurile sunt semnificativ mai mici. CDC raportează că majoritatea pacienților călătoresc în alte țări care caută operații estetice/plastice, îngrijire dentară și operații pe inimă.

Cât de mult pot economisi cu adevărat pacienții? Potrivit Patients Beyond Borders, o companie care cercetează proceduri medicale în alte țări pentru a informa turiștii medicali, primele 10 destinații pentru turismul stomatologic în rândul pacienților din SUA sunt Mexic, Thailanda, Ungaria, Spania, Polonia, Costa Rica, Filipine, Malaezia. , Turcia și Republica Cehă. Pacienții din SUA se pot aștepta să economisească 40%–65% în Mexic, 45%–65% în Costa Rica și 50%–75% în Thailanda.
Cum este posibil ca pacienții să economisească atât de mult în aceste țări? Într-o țară precum Mexic, costul vieții este semnificativ mai mic în comparație cu Statele Unite și Canada, ceea ce face mult mai fezabil pentru stomatologi să dețină și să opereze un cabinet. În plus, stomatologii din Mexic nu sunt obligați să plătească pentru asigurarea de malpraxis. Stomatologii mexicani au, de asemenea, mai puține datorii la împrumuturi pentru studenți decât stomatologii din SUA, datorită subvențiilor guvernamentale. Ei rambursează aceste subvenții cu un an de serviciu gratuit după școală.

Mulți pacienți combină îngrijirea dentară cu o vacanță. Presa de știri este plină de mărturii de la pacienți care au economisit mii de dolari căutând îngrijiri stomatologice într-o altă țară în timp ce erau în vacanță. Un reporter de la Washington Post a povestit experiența sa de înlocuire a cinci coroane în Costa Rica.

„Ar fi nevoie de câteva zile pentru a face coroanele, așa că soția mea și cu mine am luat un zbor scurt către zona Golfului Drake, unde am făcut snorkeling, am înotat și ne-am aruncat în jurul mangrovelor”, a scris reporterul. Cu bilet de avion, cazare, mâncare. și lucrările stomatologice pe care le-a primit, călătoria sa totală a costat aproximativ 4.000 de dolari — cu aproximativ 1.000 de dolari mai puțin decât ar fi fost cheltuielile stomatologice din buzunar în Statele Unite.