Clinica dentară Dr. Melnic din Bucureşti a ajuns la aproape 1 mil. euro în 2020

Medicul Ion Melnic, specializat în chirurgie dentară, a pornit un busi­ness propriu în 2012, des­chizând o clinică dent­ară în Bucureşti pe care a dus-o la afaceri de aproa­pe 1 mil. euro în 2020.

Pentru a răspunde solicitărilor pacienţilor, me­dicul a mai investit ulterior 350.000 de euro pentru a deschide în ace­eaşi zonă un al doilea cabinet, însă nu vede dezvoltarea businessului în reţea.

„Clinica este în zona Tineretului, am deschis şi al doilea sediu în aceeaşi zonă, este o extensie a sediului, mai mult din necesitatea să extind capacitatea. Nu vreau să fac o reţea de clinici. Văd cumva businessul în stomatologie diferit faţă de alt business. Prin reţea se pierde relaţia directă între pacient şi doctor. Pe măsură ce ai mai mulţi angajaţi, e mai greu ca toată lumea să ofere aceleaşi servicii. Eu prefer să merg până la capacitate maximă cât pot, dar să ştiu că am în control toată afacerea“.

În prezent, în cadrul clinicii lucrează 25 de angajaţi, dintre care 11 sunt medici. În medie, circa 30-50 de pacienţi trec zilnic pragul celor două unităţi Dr. Melnic. Totuşi, fondatorul businessului remarcă lipsa atitudinii de prevenţie a românilor, care ajung la dentist doar când au o afecţiune. În plus, chiar şi după tratament, nu este o prioritate pentru pacienţi să revină la medicul dentist pentru consult.

„Pandemia a fost o provocare pentru achiziţia de materiale suplimentare de protecţie. Nu se găsea nimic să cumperi, măşti, combinezoane. Ne-am adaptat situaţiei, a fost greu, a trebuit să regândim circuitul pacientului, să avem timp între programări“, a mai spus Ion Melnic.

Totuşi, nivelul de afaceri nu a fost afectat, clinica din Bucureşti mergând pe plus anul trecut, până la circa 4,6 mil. lei, în creştere cu 15%. Pentru anul 2021, fondatorul Dr. Melnic estimează o creştere de 10%, dar care depinde de evoluţia pandemiei în România şi în Europa, medicul bazându-se şi pe turismul dentar.