Cele mai profitabile perioade pentru medicii stomatologi din ţară

Vara, turismul dentar ia amploare, iar lunile iulie şi august sunt cele mai profitabile perioade pentru medicii stomatologi din ţară. Tot mai mulţi străini vin în România să îşi repare dinţii. Preţurile sunt mici, mâna de lucru este ieftină, iar calitatea materialelor şi a serviciilor este la fel ca cea din vestul Europei. În plus, pe lângă serviciile medicale, beneficiază şi de transport, cazare şi chiar vizitarea unor obiective turistice.

Michael Carry este pentru a doua oară în România. Bărbatul a apelat la o clinică stomatologică din Bucureşti ca să îşi trateze dinţii. A avut nevoie de o lucrare complexă de refacere a danturii, pentru care a plătit de aproximativ 5 ori mai puţin decât l-ar fi costat în New York, oraşul său natal.

Michael Carry, pacient: Preţul este extraordinar, serviciile la fel, nu aştepţi pentru programare. Greu de combătut. Mult mai accesibil decât în SUA.

Dr. George Uce, medic dentist, competenţă implantologie orală: Serviciile sunt la aceeaşi calitate ca în afară. Avem aceeaşi calitate, aceleaşi materiale.

Un implant în Europa de Vest în jur de 2000-2500 de euro. La noi preţul mediu este în jur de 800 de euro, cu tot cu coroană, folosind acelaşi tip de implant. Folosim implante premium, calitate superioară.

În plus, străinilor li se oferă pachete turistice complete, care includ cazare, transport și chiar vizitarea oraşului.

Alex Ali, manager general al unei agenţii de turism: Tot ce înseamnă parte logistică se ocupă agenţia: servicii locale, transfer aeroport – hotel – aeroport, bilete de avion şi organizări de mese festive în caz că vor să viziteze un anumit punct turistic din Bucureşti ori alt oraş.