Turismul dentar, în creştere în România

Numărul celor care au venit în România, anul trecut, special pentru a beneficia de servicii stomatologice, s-adublat, potrivit unui lanţ de clinici din Capitală, a cărui cifră de afaceri provine, în procent de 10% din turismul dentar.

Fenomenul turismului dentar a luat amploare odată cu dezvoltarea centrelor de implantologie dedicate acestui segment de clienţi, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri agenţiei MEDIAFAX.
„Un străin lasă, în medie, 4.800 de euro în clinică, pentru servicii complexe,majoritar de implantologie.
Preţurile de la noi sunt de două, trei ori mai mici decât în Europa de Vest, aşa că, oricare ar fi suma pentru transport şi cazare, tot se face o economie. Calitatea serviciilor şi materialelor utilizate de clinicile
noastre respectă normele europene, preţurile mici fiind doar rezultatul situaţiei economice actuale din România. Cheltuielile lunare, mă refer aici la salarii, taxe, facturi, chirie- sunt mai mici aici, comparativ cu ale ţări din Europa. Majoritatea pacienţilor sunt din Italia şi Spania, două ţări cu o comunitate mare de români. Anul acesta ţintim spre Anglia şi Elveţia”, a spus medicul stomatolog Ionuţ Leahu.