CLUJ-NAPOCA – locul ideal pentru îmbinarea tratamentelor stomatologice cu turismul

Ca localizare, județul Cluj este poziționat în partea central nord-vestică a României.
Municipiul Cluj-Napoca este situat pe Someșul Mic, în zona de interfață dintre Munții Apuseni și Podișul Someșan, ocupând o poziție aproape echidistantă față de nordul, sudul, vestul și estul Transilvaniei pe una din principalele axe de comunicație ce a legat din vechime Europa Apuseană de Răsăritul și Sudul Europei.
Orașul Cluj-Napoca atrage printr-un specific aparte, izvorât din amestecul pitoresc de culturi și confesiuni sedimentare de secole în aceste locuri.
Lunând în considerare frumusețeaClujului, poziția lui geografică și locuitorii săi și nu în ultimul rând istoria lui milenară și mai ales semnificațiile culturale pentru întreg poporul român, acest municipiu este pe bună dreptate numit metaforic de către locuitorii întregii țări Inima Transilvaniei.
Orașul găzduiește diferite atracții turistice atât culturale, cât și istorice și religioase.
Din punct de vedere demografic și al extinderii ariei urbane, municipiul Cluj-Napoca este cel mai mare oraș al Transilvaniei și unul dintre cele mai mari și mai importante orașe ale României.
Menționând școlarizarea, învățământul universitar de stomatologie are o veche tradiție în cadrul școlii medicale din Cluj-Napoca.
În anul 1919 ia naștere Facultatea de Medicină din Cluj.