AVANTAJELE ALEGERII ROMÂNIEI CA DESTINAȚIE PENTRU TURISMULUI STOMATOLOGIC

În România, turismul medical s-a dezvoltat destul de bine, există clinici și spitale de top cu aparatură și tehnologie de ultimă generație, precum și medici cunoscuți în întreaga lume, în mod special pentru sectorul dentar, chirurgie estetică sau plastica și pentru tratamente spa dar și pentru cardiologie, chirurgie cardiacă, chirurgie vasculară, ortopedie, neurologie. Tarifele pentru tratamentele dentare, de chirurgie estetică, chirurgie complexă și tratamente spa sunt foarte ieftine, iar calitatea serviciilor este ridicată.
Pe piața locală, există agenții sau clinici private care promovează pachete de turism străinilor. Turiștii străini vin în România preponderent pentru chrurgie estetică și stomatologie, alegând serviciile medicale de aici pentru că sunt mult mai ieftine. Aceștia pot ajunge să plătească până la 40% din suma pe care ar plăti-o în țara de origine.
Piața de stomatologie din România are un potențial de creștere ridicat în următorii ani, datorită prețurilor mici, perioadelor de tratament scurte, al specialiștilor pregătiți și tehnologiei avansate folosite.
La creșterea pieței va contribui foarte mult turismul dentar, aflat în creștere în ultimii ani în România. România are unul dinte cele mai mari numere de clinici stomatologice la standarde internaționale. Turiștii medicali din întreaga lume au început să arate interes ridicat pentru tratamentele dentare în România.