Turism medical: Turcia 2020

Ministerul turc al S─ân─ât─â┼úii a preg─âtit directivele referitoare la criteriile de intrare ├«n ┼úar─â, tratare ┼či externare a pacien┼úilor ┼či ├«nso┼úitorilor lor neinfecta┼úi cu coronavirusul de tip nou SARS-CoV-2.

├Äntre cele 31 de state se num─âr─â Marea Britanie, Germania, Irak ┼či Rusia, iar tratamentele disponibile acoper─â o gam─â larg─â, de la chirurgie oftalmologic─â la transplant de organe ┼či cardiologie.

Rom├ónia ┼či Republica Moldova se num─âr─â de asemenea pe lista celor 31 de ┼ú─âri.

Pacien┼úii trebuie s─â se ├«nregistreze ┼či s─â primeasc─â aprobare de la agen┼úia pentru turism medical din cadrul Ministerului S─ân─ât─â┼úii din Turcia (Serviciile medicale interna┼úionale MedicaTrust, USHA┼×) ├«nainte de a intra ├«n Turcia. Testele de COVID-19 urmeaz─â s─â fie efectuate separat, la intrarea ├«n ┼úar─â.

Guvernul turc se zbate s─â men┼úin─â industria turismului pe linia de plutire, ├«n contextul pandemiei. ├Än 2019, Turcia a c├ó┼čtigat din turism 34,5 miliarde de dolari, reprezent├ónd o contribu┼úie cheie la bugetul unei ┼ú─âri care are nevoie disperat─â de lichidit─â┼úi din afar─â.