O privire asupra turismului dentar

Turiștii medicali și stomatologi călătoresc în alte țări din câteva motive. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), unii pot fi imigranți care doresc să călătorească înapoi în țările lor de origine pentru îngrijire. Alții călătoresc deoarece o anumită procedură sau tratament nu este disponibilă în țara lor. Mulți alții optează pentru tratamente specifice, deoarece costurile sunt semnificativ mai mici. CDC raportează că majoritatea pacienților călătoresc în alte țări care solicită chirurgie cosmetică / plastică, îngrijire dentară și chirurgie cardiacă Cât pot economisi cu adevărat pacienții? Potrivit Pacienților Dincolo de Frontiere, o companie care cercetează procedurile medicale din alte țări pentru a informa turiștii medicali, primele 10 destinații pentru turismul dentar în rândul pacienților din SUA sunt Mexic, Thailanda, Ungaria, Spania, Polonia, Costa Rica, Filipine, Malaezia , Turcia și Republica Cehă. Pacienții din SUA se pot aștepta să economisească 40% – 65% în Mexic, 45% – 65% în Costa Rica și 50% – 75% în Thailanda.

Odată cu creșterea popularității turismului dentar în ultimii 10 ani, au fost create companii pentru a cerceta și planifica călătorii pentru turiștii medicali. Companii precum Pacienții dincolo de frontiere și plecările dentare conectează pacienții la furnizorii internaționali de asistență medicală prin servicii de marketing.

Potrivit site-ului său web, Pacienții dincolo de frontiere este o resursă pentru pacienți și profesioniștii din domeniul sănătății. Fondatorul și CEO Josef Woodman afirmă că a petrecut mai mult de un deceniu „cercetând și examinând opțiuni internaționale pentru îngrijiri medicale de calitate la prețuri accesibile”, care includ și îngrijirea dentară.2

Potențialii turiști medicali se pot consulta cu companii precum Pacienți dincolo de granițe pentru a selecta clinici de renume. Unele dintre criteriile pe care compania le folosește pentru verificarea site-urilor de asistență medicală includ:

Fiind acreditat de o organizație de acreditare de încredere, recunoscută la nivel global.
A fi în stare legală bună.
Având un site web în engleză.
Listarea medicilor cheie pe site-ul său.
Având servicii identificabile oferite pacienților.2
Un alt factor de luat în considerare este asigurarea. Unele companii de asigurări, inclusiv GeoBlue (care este afiliată cu Blue Cross Blue Shield), Aetna și Cigna, oferă acoperire medicală și dentară specifică persoanelor care călătoresc în afara Statelor Unite. plătești mult mai puțin decât ar plăti pentru aceste proceduri în Statele Unite. Unii angajatori au făcut chiar un pas mai departe și vor acoperi întreaga excursie de turism medical pentru angajați