Turismul Dentar

Turismul dentar reprezintă o ramură important a turismului medical și un domeniu care a evoluat rapid în ultimii ani. Acest tip de turism este practicat deja pe scară largă în întreaga lume, cu timpul, devenind foarte popular și în România. Țara noastră prezintă o serie de avantaje foarte importante în acest sector medical, printre care se numără în special pregătirea și profesionalismul medicilor stomatologi români. Noile generații de medici stomatologi și tehnicieni sunt foarte bine pregătite și au acces la cele mai moderne tehnologii din domeniu. Acest lucru este avantajos pentru dentiștii din țările aflate în curs de dezvoltare deoarece ei le pot oferi pacienților aceleași servicii stomatologice, la prețuri mult mai reduse.

Două dintre cele mai solicitate tratamente dentare sunt cele pentru tratamentul uzurii dentare și cele pentru corectarea problemelor care țin de estetica dinților. Aceste două probleme necesită două tipuri diferite de soluții: uzura dentară se poate trata cu ajutorul chirurgiei dentare sau a tratamentelor de canal, în timp ce problemele ortodontice se tratează cu ajutorul aparatelor dentare speciale, a coroanelor sau implanturilor dentare. Pacienții care caută soluții pentru una din aceste probleme pot alege să urmeze un tratament specializat la o clinica dentară din România. Prima etapă va fi întotdeauna una investigativă, în care dentistul va stabili care sunt problemele și va stabili un diagnostic. A doua etapă constituie stabilirea unui plan de tratament personalizat, în funcție de nevoile pacientului, dar și de bugetul disponibil.

Durata unui tratament complet variaza în funcție de tipul de proceduri necesare. Pacienții trebuie să fie pregătiți în cazul în care tratamentul ales durează mai mult. O soluție foarte bună în cazul în care planul de tratament durează mai mult de o săptămână este combinarea tratamentului dentar  cu o vacanță în împrejurimi.